Policija u Republici Srpskoj kažnjavala zbog nenošenja maski i rukavica

Vijesti 02. maj 202009:13 > 09:15
Anadoliija

U Republici Srpskoj evidentirano je 76 osoba koje su prekršile Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Od toga broja, 73 prekršaja počinile su osobe koje nisu koristile ličnu zaštitnu opremu.

Tri osobe se nisu pridržavale mjera fizičke distance na javnim površinama, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a za protekla 24 sata.

Iz policije su najavili intenzivne kontrole u narednom periodu i pozvali građane da poštuju preventivne mjere i nose zaštitnu masku i rukavice te poštuju socijalnu distancu.

Novčanom kaznom od 100 do 300 KM kaznit će se osobe u RS, ako ne poštuju vanredne mjere kojima je naloženo korištenje lične zaštitne opreme, pridržavanje fizičke distance ili drugih vanrednih mjera na javnim i radnim mjestima čiji je cilj sprečavanje ili suzbijanje zaraznih bolesti.

To je definisano Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koju je nedavno donijela predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U skladu sa nadležnostima iz ove uredbe, propisane mjere kazne mogu izricati, osim nadležnih inspektora i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Komunalna policija RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad