Cenić za N1: Mladi Fikret Hodžić je samo igrač i statista koji je odigrao ulogu

Vijesti 04. maj 202020:22 > 20:38
N1

Ekonomistica Svetlana Cenić bila je gošća novog izdanja emisije "Izvan okvira" gdje je govorila o aktuelnim prilikama u BiH u svjetlu afere "Respiratori", te situaciji glede ekonomskih prilika.

Cenić je na početku emisije kazala da se u ovoj državi stavlja etiketa svakome ko pita za pare.

“Ako pitate za pare u ovoj državi, dobijete etiketu, budete ratni zločinac. Nikada nisam ništa krila, kod mene je sve javno i u mom CV-ju. Ja da sam htjela nešto da krijem ja bih sakrila”.

“Ko god je postavio pitanje kako su nabavljeni respiratori, gdje je deset milona, dobio razne etikete, pa su i meni lijepili etikete i razvlačili mi crijeva od Baščaršije do Marijin Dvora. Prikačeno mi je da negiram genocid, a ja to nikad nijednom riječju nisam napravila”, kazala je Cenić u emisiji Izvan okvira.

“Odakle informacija da je ove respiratore teško naći, kada ih nije teško naći. U Evropi neće da ih nabavljaju. Ne mogu se koristiti na intenzivnoj njezi, nego u kolima hitne pomoći. Zašto je to išlo tako? Zašto je na kartonima oznaka neke crkve u Irskoj? Koja je uloga? Zašto je cijena tolika, kada smo svi dobili ponude s nižom?”, kazala je.

“Ovako gledajući, rekla bih da se neko ugradio u osnovnu fakturu, koja je došla do carine”.

Cenić je kazala da u cijeloj aferi vlasnik firme Srebrena Malina Fikret Hodžić u cijeloj priči “samo igrač i statista”.

“Opet ću reći da je za mene mladi Fikret Hodžić samo neki igrač koji je angažovan i statista. Niti je on to osmislio, niti se pitao, niti je tražio deset miliona, ali je odigrao ulogu. Kada se uđe na sajt firme u Irskoj, vidite da je registrovano 1-2 lica a ima pet kćerki firmi. To odmah implicira na neko pranje para, na nešto”.

“Ono što je za mene još strašnije od 10 miliona jeste ko će vjerovati tom Kriznom štabu. Šta mislite vrati se drugi talas? Da vidimo kako su testovi nabavljeni, koja je cijena, ko je sve isporučivao zaštitnu opremu. Kako je to mogla uraditi kada nije registrovana za promet medicinskom opremom?”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad