Bursać: Ovo je konačan poraz, ne njih sa fotografija – ovo je poraz svih nas

Vijesti 05. maj 202007:02 > 07:03
Screenshot

Dragan Bursać, novinar i kolumnista, komentarisao je dernek koji se sinoć održavao u restoranu Golf Klubu Sarajevu, a koji je prekinula policija zbog kršenja zabrana i mjera koje su donesene povodom panedmije korona virusa.

“Veliki korona-dernek u Sarajevu! Na jednom mjestu bratstvo i jedinstvo ljudi koji upravljaju našim životima i njihovih zabavljača. Iznad zakona! Iznad obraza! Iznad časti! Iznad poštenja! Iznad običnog čovjeka! Jer ovdje mafija odavno ima svoju državu u bratstvu lopovluka i jedinstvu mafijaša. Oni ne broje nacionalna krvna zrnca, nego pare, tendere i kokain. A kako će tvoj brat, tvoja sestra, tvoja žena, tvoja kćerka, dragi čitaoče sutra na posao? Nikako, jer sjede u stanu, pridržavaju se zakona koji je za njih napravila ova bratija i čekaju otkaz. Ovo je konačan poraz, ne njih sa fotografija-ovo je poraz svih nas jer smo ovo zlo dozvolili saučestvujući svojom šutnjom sa mafijom koja nas vodi u propast. Dobra je korona kakvo je ovo društvo!”, napisao je Bursać. 

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako nam je potvrđeno, 16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana bit će sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22:45 sati.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost “zahvaljujući” jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad