Kojović: Došlo je dotle da se afera Asim bori za opstanak u prvoj ligi

Vijesti 05. maj 202008:54 > 08:57
N1

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović kratko je kometarisao sinoćnji dernek u sarajevskom restoranu Golf Klub na kojem je učestvovao veliki broj osoba uprkos mjerama zabrane povodom pandemije korona virusa.

“Došlo je dotle da se afera Asim bori za opstanak u prvoj ligi”, naveo je Predrag Kojović.

 Iz Naše stranke zatražili su hitnu ostavku Staše Košarca na poziciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH kao i Nihada Fejzića, na poziciju člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS, saopćeno je iz Naše stranke.

“Za organizatora slavlja liječnika Jusufa Šabanovića kao i za vlasnika restorana tražimo krivičnu odgovornost koju propisuje Krivični zakon FBiH: ‘Ko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog organa kojim se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine’. Ako ostane sve na prekršajnim nalozima za gore pomenute, smatrat ćemo to minorizacijom njihove odgovornosti”, poručuju iz Naše stranke.

Podsjećamo, građane se kažnjava s 500 KM ako ne nose masku, ali i za druge mnogo benignije stvari od one počinjene sinoć, navode iz Naše stranke.

“Očekujemo još rigoroznije sankcije za neodgovorne predstavnike vlasti, akademske zajednice i liječnike koji krše zabrane koje sami nameću i/ili ih opravdavaju kad su u pitanju građani. Pravosudni organi koji na ovaj slučaj ne reaguju tako ne da nisu u službi građana, nego su protiv njih”, poručuju iz Naše stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad