Bursać o fešti u Sarajevu: Fikretu Hodžiću ova afera došla kao kec na desetku

Vijesti 05. maj 202009:25 > 09:33
N1

Novinar i kolumnista Dragan Bursać govorio je za N1 o sinoćnjoj fešti u Sarajevu u doba mjera zabrane povodom pandemije korona virusa.

Bursać je kazao da on nije vidio rođenog brata dva mjeseca i da je to stanje misli većine građana nakon sinoćnje fešte u Sarajevu.

“Ja svog brata nisam vidio dva mjeseca i to radi 99 posto građana. Sad zamislite jednog građana koji sjedi dva mjeseca u kući i onda vidi “korona party”. Kad je ovo bilo, jer ko se još onog malinara iz Srebrenice. Biće to još 2-3 dana akutelno, već sinoć su glavni komentari bili ko kako pjeva, ko šta puši”.

Da li se očekuje podnošenje ostavki?

“Vidite kakva smo mi država. Mi sada pričamo o tome da li bi oni trebali podnijeti ostavke ili ne, to su trebali uraditi jutros u šest sati. Tu ne postoji država, oni kažu da će platiti novčane kazne i nastavit će se”, kazao je i dodao:

“Fikretu Hodžiću ova afera dolazi kao kec na desetku. Nama su afere takve, objavimo da se desila i to je to”.

Na pitanje da li je ovo vrh “ledenog brijega”, Bursać je kazao:

“Ovo je pukim slučajem ili nesrećom folk pjevačice došlo u javnost. To je hiljaditi dio ledenog brijega. Njih je “neprijatelj iznutra” otkrio, da se tako izrazim. Njihovo neznanje ih je otkrilo”.

Kazao je i da su tzv. “korona derneci” postali statusni simbol u BiH.

“Ti korona derneci su otprilike statusni simbol u BiH, imate u Banjaluci od početka i širom BiH. U doba korone se ovdje ispočetka znalo kad koji džip može da prođe, a nije policijski”. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad