Višković: Greška Staše Košarca je nedopustiva

Vijesti 05. maj 202015:43 > 16:08
N1

Ispred Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj danas se javnosti obratio Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Istaknuo je da se ustanovilo da od jučerašnjih 69 zaraženih, više od polovine se odnosilo na Dom za stara lica u Derventi i bolnicu u Doboju, iako prije toga niko nije imao simptome ili na neki način tražio da se radi testiranje.

“Danas smo imali slučaj u Kalinoviku u Domu za stara lica gdje je jedan od radnika pozitivan. Mi smo išli preventivno da uradimo te preglede i ustanovili da je tu žarište, a koje niko nije prijavio”, rekao je Višković. 

Odgovarajući na pitanja o mobilnoj bolnici koju je kupila Vlada RS-a, rekao je da je ta bolnica vlasništvo RS-a.

“Kupljenja je od Globala iz Bijeljine koja je u vlasništvu Slavena Ristića. Bolnica je bila spremna za isporuku u Vijetnam, a nalazila se u Njemačkoj. To ostaje imovina RS-a”, kazao je Višković i dodao da je sa PDV-om plaćena 4 miliona KM. 

Naglasio je da će bolnica ovih dana biti montirana u punom kapacitetu u Zalužanima.

“Bili ste svjedoci da je Kina gradila bolnicu usred epidemije. Mi smo donijeli odluku da nabavimo tu bolnicu i ako je to najveća primjerdba Vlade, onda prihvatam odgovornost, jer ponosan sam što smo nabavili takav jedan objekat”, rekao je Višković, dodavši da “prema broju nije isključeno da nam taj objekat zatreba”.

Prokomentarisao je i sinoćnju zabavu u Sarajevu, na kojoj je prisustvovao i njegov stranački kolega Staša Košarac.

“Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je dao više nego jasan stav vezano za to i nemam sta dodat i oduzeti. Greška koja je uređena je nedopustiva za vrijeme ovakvih mjera. Da se napravi takav jedan politički gaf, za mene je nedopustivo”, zaključio je Višković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad