Inzko u razgovoru sa Guterresom: Što prije usvojiti državni budžet

Vijesti 05. maj 202018:51 > 18:56
N1

Uoči svog polugodišnjeg obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, visoki predstavnik Valentin Inzko danas je putem video-linka razgovarao sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija, Antoniom Guterresom.

Pozdravivši obnovljeno opredjeljenje Predsjedništva BiH za evropske integracije, visoki predstavnik Inzko informirao je generalnog sekretara o ostalim aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, kao i o neposrednim izazovima sa kojima se zemlja suočava u borbi protiv pandemije covida-19.

Visoki predstavnik je istakao potrebu za brzim usvajanjem državnog budžeta kako bi se ublažile negativne socio-ekonomske posljedice pandemije i omogućile nesmetane pripreme za lokalne izbore u oktobru.

Pozdravivši sve veću pažnju koju UN poklanja inicijativama usmjerenim ka pomirenju i izgradnji mira u BiH, visoki predstavnik Inzko također je iskoristio priliku da podvuče potrebu za tješnjom saradnjom unutar međunarodne zajednice na unapređenju pozitivnih reformi, okrenutih budućnosti, saopšteno je iz OHR. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad