Nakon burne emisije, rasprava i na društvenim mrežama

Vijesti 06. maj 202008:36 > 08:52
Screenshot

Nakon burne emisije na Federalnoj televiziji u kojoj su čestvovali Elmedin Konaković (NiP), Aljoša Čampara (SDA), Sanela Praošivć - Gadžo (SBB) i Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH, politička prepucavanja prenijela su se i na društvene mreže.

Posebno burno je bilo između Konakovića i Prašović – Gadžo. Međutim, kako su Konaković, a i Čampara, sve vrijeme kontrirali, Prašović – Gadžo je optužila predstavnike SDa i NiP-a da “zajedno nastupaju”.

“Vi (Čampara), vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će NiP u SDA?”, bio je jedan od komentara predstavnice SBB-a i zastupnice u Parlamentu FBiH.

U cijeli “slučaj” uključio se Zoran Blagojević, savjetnik za medije premijera Federacije BiH Fadila Novalića i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP), koji je SDA pristupio u novembru prošle godine.

On je sinoć napisao “večeras na FTV BiH 2 člana NIP i 2 SBB”, vjerovatno aludirajući na stavove Čampare (SDA) u vez posljednjih dešavanja na bh. političkoj sceni, a spoebno u vezi afere  nabavke respiratora.

Ubrzo mu je odgovorio i Čampara, i to putem Facebooka.

“Zoranu Blagojeviću koji je odnedavni novopečeni član SDA i savjetnik premijera za medije bi bilo bolje da nadograđuje svoje znanje u ovoj oblasti, jer je već svojim neznanjem uništio SDP, a sada je na jako dobrom putu da svojim savjetima uništi i premijera Vlade FBiH, a i Vladu Kantona Sarajevo, koju ‘savjetuje’ u rijetkim trenucima kada je trijezan. Ne bi bilo loše ni da za početak promjeni profilnu sliku uslikanu ispred banera SDP-a, ne zbog toga gdje sada radi, već zbog negodovanja funkcionera i članova SDP-a koji ne vole da ih ova slika sjeća na mračni period ove stranke kada je on tu kao savjetovao nešto”, naveo je Čampara.

“I na kraju moram ga razočarat i reći da ne mislim napuštati SDA jer imam još jako puno nedovršenog posla tu. U njegovom maniru je sigurno stvari ostavljat polovične i nedorečene, no u mom nije”, poručio je Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad