Konaković: Cacan nikakve veze nema sa Narodom i pravdom

Vijesti 07. maj 202009:11 > 09:20
N1

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio je na optužbe SDA da je kadar njegove stranke Kemal Cacan potpisao ugovor o javnoj nabavci zaštitnih maski.

Potpuno je nesnovana i neutemeljena tvrdnja koju je iznio SDP-a KS o tome da je Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo nabavila 50.000 zaštitnih maski od firme “Panta Rei”, čiji je trenutni vlasnik Bariš Bejtović, sin Bilsene Šahman, zastupnice Saveza za bolju budućnost (SBB) u Kantonalnoj skupštini, kao vraćanje duga istoj za 18 ruku, saopćeno je jučer iz SDA.

VEZANE VIJESTI

”Ugovor o javnoj nabavci zaštitnih maski u ime civilne zaštite potpisao je Kemal Cacan koji je na mjesto direktora delegiran kao kadar prethodne parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo a današnje opozicije Naroda i pravde”, naveli su jučer iz SDA.

Danas im je odgovorio predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Nakon smijene Samira Džihića sa funkcije direktora Civilne zaštite KS, na poziciju v. d direktora imenovan je Kemal Cacan. Praksa je da neko iz firme ili ustanove obnaša tu funkciju do izbora novog direktora. Cacan nikakve veze nema sa Narodom i pravdom. Nije član, mislim da nije ni simpatizer. Narod i pravda je formalno predložila magistra zaštite i spšsavanja na to mjesto, a naš kadar nikad nije imenovan zbog promjene vlasti. Došla SDA sa satelitima i odmah postavila svog čovjeka. Najvažnija stvar u cijeloj priči. Maske su nabavljene po odluci Štaba CZ na čijem je čelu ministrica Glamoč, jednoglasno je Štab odabrao ovog dobavljača i naložio Upravi CZ da realizuje nabavku. O izboru dakle nije ni odlučivao Cacan. Dva dana gledam kako SDA pokušava izvrtanjem obje navedene činjenice zapravo reći da smo mi isti kao oni. Nit’ smo isti nit’ ćemo ikad biti. Nit’ je Cacan NiP, nit’ je odabrao dobavljača. Ja sam istina juče htio napisati status, al’ sam vrijeme proveo u pokušaju dešifriranja saopštenja koje mi je uputio DF. Nisam uspio dešifrovati šta su zapravo htjeli kazat’, meni izgleda da u saopštenju fali dio teksta”, naveo je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad