U Sarajevu ispred porodične kuće pronađeno beživotno tijelo

Vijesti 07. maj 202010:08 > 10:14
Ilustracija

Sarajevska policija saopćila je da je jučer u 09:39 sati obaviještena je da je u ulici Mihaljevska u općini Novi Grad ispred porodične kuće pronađeno beživotno tijelo osobe inicijala H. Š. (1947.).

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt navedene osobe.

“Uviđaj na mjesta događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je i izuzeto više raznih predmeta koji najvjerovatnije potiču iz krivičnog djela”, navode iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su sinoć u 22:30 sati, pronašli i uhapsili osobu inicijala E.H. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Razbojnička krađa”.

Uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi s istim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad