Ambasada Države Palestine u BiH: Uhapšeni migrant nije palestinski državljanin

Vijesti 07. maj 202014:12 > 14:12
N1

Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini demantirala je danas medijske navode o tome "da je jedan palestinski migrant uhapšen zbog pokušaja ubistva drugog migranta".

“Ambasada Države Palestine želi potvrditi da migrant koji je uhapšen nije palestinski državljanin, što je i priznao tokom istrage i u sudu”, saopćeno je iz ove ambasade.

Ambasada, istovremeno, ističe “da nema niti jedan palestinski migrant koji luta ulicama Sarajeva, te da objava takvih vijesti nanosi štetu palestinskom narodu i Ambasadi Države Palestine”.

Stoga, Ambasada Države Palestine se nada da će se svi mediji pridržavati preciznosti i objektivnosti, te da će se osloniti na potvrdu državljanstva svakog osumnjičenog prije objave njegovog državljanstva.

Ambasada ističe spremnost na saradnju sa pravosudnim i sigurnosnim organima u Bosni i Hercegovini kako bi potvrdila ili osporila državljanstvo bilo kojeg osumnjičenog, ukoliko se sumnja da je Palestinac, te se nada da će se sigurnosni i pravosudni organi pridržavati preciznosti u ovoj oblasti, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad