PDP: Šta Dodiku znači odbacivanje Košarčevog ponašanja

Vijesti 07. maj 202014:22 > 14:25
N1

''Šta tačno predsjedniku SNSD – a Miloradu Dodiku znači odbacivanje, kako je naveo, 'nedoličnog, neprihvatljivog i politički neodgovornog' ponašanja njegovog ministra Staše Košarca? Da li Dodiku odbacivanje znači da će SNSD podržati prijedlog za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa ili su to tek prazne riječi koje ispare jednako kao Košarčevo velikosrpstvo?“, pitao je član Predsjedništva PDP- a Milanko Mihajilica.

Mihajilica kaže da „kraj političkog puta“ ne može da znači kraj tek nakon ministarskog mandata ili prebacivanje na drugu političku funkciju koja nije toliko u fokusu javnosti:

Ni takav potez me ne bi iznenadio od Dodika i SNSD. Da li ima grama časti, pokazaće i njegovi poslanici u Parlamentu BiH koji će uskoro imati priliku da se izjasne o osudi Košarčevog ponašanja, isto kao i formalni predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija. Sve osim najstrožijih sankcija za Košarca, koji je dao najgori primjer u teškim vremenima, napravio težak prekršaj i nasmijao se u lice građanima koji dva mjeseca trpe izolaciju, značiće da SNSD nije niti će ikada biti spreman za zaokret u svojoj dobro poznatoj politici bahatosti i prezira prema narodu“, zaključuje Mihajilica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad