Šarović: Ovako više ne ide, narod se mora probuditi

Vijesti 08. maj 202010:45 > 10:52
N1

Republika Srpska je na pragu najveće krize. Godine 2008. bila je velika recesija, ali ovo sad je i jače i dominantnije. Siromaštvo kuca na naša vrata, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, saopšteno je iz ove stranke.

Šarović je ponovio da vanredno stanje nije opravdalo očekivanja jer je stanje gore nego u FBiH.

“Vanredno stanje poslužilo je za nezakonite javne nabavke. Vlast je raspisala preko 230 miliona KM za javne nabavke, uglavnom za softvere i informacione tehnologije a ne i za zdravstvo”, kazao je Šarović.

Šarović je naglasio da je trenutni saziv Savjeta ministara najgori u BiH od 1996. godine na ovamo i da treba da ode u istoriju. On dodaje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za mnoge malverzacije i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

“Ne znam kakvim je umovima palo na pamet da utroše pet miliona KM za navodnu pokretnu bolnicu koja se trebala izvesti u Vijetnam. To zdrav mozak nije mogao da uradi. Nadležni organi treba da ispitaju nabavku poljske bolnice u vrijednosti od 5 miliona KM”, jasan je Šarović.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima Šarović je naglasio da Srpska demokratska stranka planira da ima kandidata za načelnika u svakoj opštini ali da je spremna u svakom gradu da razgovara sa ljudima koji imaju viziju razvoja te sredine.

“Ne bježimo od tih razgovora. Velike promjene uvjeren sam da će se desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje ali i Banja Luka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u najvećem gradu Republike Srpske”, zaključio je Šarović.