Dodik: Politička odgovornost Košarca je utvrđena

Vijesti 08. maj 202012:23 > 12:25
N1

U prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a danas je održana sjednica Izvršnog komiteta ove stranke na kojoj su prisustvovali predsjednik stranke Milorad Dodik i članovi Izvršnog komiteta i rukovodstva te partije Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Slavko Mitrović, Nebojša Radmanović, Denis Šulić, Nada Tešanović i Igor Radojičić.

Sjednici nije prisustvovao član Izvršnog komiteta Staša Košarac za kojeg je Milorad Dodik ranije rekao da je da je kao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta.

“SNSD je povrijeđen činjenicom da je Košarac bio na tom jednom skupu. Politička odgovornost Košarca je utvrđena. Mi smo to uputili na našu disciplinsku komisiju sa prijedlogom da gospodin Košarac ne može u naredna dva kruga biti kandidat ni na jednoj listi. Što se tiče vezano za njegov status ministra, najveći pritisak ne dolazi iz RS. Delikatna je činjenica da ukoliko sada smijenimo Košarca, nismo sigurni da možemo dobiti adekvatnu zamjenu za njega i tragamo za načinom na koji bi to mogli da provedemo. Vidjet ćemo, Košarac je učinio neke dobre stvari. O tome kako ćemo i šta će se kretati, vidjet ćemo u narednom periodu”, kazao je Dodik. 

Dodik je ranije rekao i da će Košarac biti razriješen dužnosti čim se dobiju garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad