Borenović: Dodik jeste antievropski političar

Vijesti 08. maj 202015:28 > 15:32
N1

Istina je da je Milorad Dodik antievropski političar koji ne želi vladavinu prava, slobodne javne medije i fer izbore i koji će sve učiniti da zaustavi dolazak evropskih vrijednosti i standarda u RS i BiH – ponovio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Kako kaže – ne vjeruje u Dodikove izjave o evropskoj perspektivi.

“Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi da zagovara evropske perspektive, a zapravo mrzi EU kao mjesto u kojem postoje pravila, red, normalne plate, penzije, zakoni jednaki za sve”, kazao je Borenović.

U pisanoj izjavi negira Dodikove navode da ga je spomenuo prilikom video konferencije lidera Evropske narodne partije – Zapadnog Balkana.

“Iako ga nisam spomenuo tokom video konferencije EPP-Zapadni Balkan, ovo mislim o njegovim političkim stavovima, što sam javno rekao više puta, posebno nakon njegovog antievropskog brutalnog napada prije dvadesetak dana uoči dobijanja pomoći EU”, dodao je Borenović.

Pozvao je Dodika da se ne krije iz RS.

“Dodik neka prestane da se kukavički krije iza Republike Srpske, jer je on nije stvarao, nego je od nje uzimao, uzurpirao je, umanjivao i slabio”,  tvrdi predsjednik PDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jučer je rekao da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović među “ljudima koji žele da kleveću RS”.

“Bio je skup narodnih partija Evrope i jedina pamet Borenovića je bila da kleveće Milorada Dodika i RS, da smo protiv evropske orijentacije… Nisam čovjek kao on, jer nisam spreman da zbog neke evropske priče kažem – pa, nije važno ima li RS-a”, naveo je.

Dodik je dodao da ne prihvata evropske integracije gdje bi se gubio promil snage RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad