Brčko: Od ponedjeljka rade ugostiteljski objekti i frizerski saloni

Vijesti 08. maj 202022:37 > 22:40
N1/Dron.ba

Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić izdao je naredbu kojom se od ponedjeljka 11. maja, na području tog grada dozvoljava rad privrednim subjektima koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, usluživanjem hrane i pića, ali na otvorenim površinama i pod ograničenim uslovima.

Rad će biti dozvoljen i frizerskim salonima, kao i privrednim subjektima koji se bave prodajom odjeće, uz obavezno pridržavanje naredbi o epidemiološkim preporukama, saopšteno je večeras iz brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Privredni subjekti moraju organizovati radno vrijeme tako da se mora završiti najkasnije do 21.00 sat.

Izdata je i naredba o zabrani javnog okupljanja i zajedničkog kretanja u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama, čime je stavljena van snage naredba o zabrani kretanja i zajedničkog okupljanja tri i više osobe, izdata 22. marta.

Od sutra će biti skraćeno i vrijeme trajanja izolacije sa 28 na 14 dana osobama kojima je izdato rješenje o izolaciji naredbom od 30. marta.

Iz Kriznog štaba distrikta obavještavaju privredne subjekte, koji od ponedjeljka, 11. maja, počinju s radom, da će sutra na internet stranici Vlade distrikta biti objavljene i naredbe u kojima će biti navedeni detalji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad