Komšićev odgovor HNS-u: BiH nikada neće biti fašistička i totalitarna država

Vijesti 10. maj 202016:21 > 16:30
Fena

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, putem saopštenja odgovorio je Hrvatskom narodnom saboru kazavši da BiH nikada neće biti fašistička država u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje. On je HNS-u poručio da im neće uspjeti to da njega i Šefika Džaferovića prikažu kao neprijatelje Katoličke crkve.

“Gospodo iz HNS-a, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku”, navodi komšić.

“Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibiltet da ućutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama”, poruka je Komšića HNS-u.

“Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin”, zaključio je Komšić.

HNS je istakao da osuđuju sve napade na kardinala Vinka Puljića povodom organizovanja mise za žrtve Bleiburga.

Detaljnije na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad