Vlada TK: Ahmetović je bio jedini kandidat za direktora Doma za djecu u Tuzli

Vijesti 11. maj 202011:54 > 12:01
N1

Vlada Tuzlanskog kantona oglasila se povodom imenovanja Sadika Ahmetovića na poziciju direktora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. U saopćenju ističu kako je Ahmetović bio jedini prijavljeni kandidat na konkursu za tu poziciju.

“Na raspisani Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja prijavio se samo jedan kandidat, Sadik Ahmetović. Cijeneći ovu jedinu pristiglu prijavu Upravni odbor (imenovan u martu 2017.godine) je konstatovao da Ahmetović ispunjava sve uslove propisane konkursom, kao i da kandidat nikada nije procesuiran, optužen, niti osuđen za krivično djelo koje mu se u kuloarima i javnom diskursu stavlja na teret. Uzimajući u obzir sve navedeno, Upravni odbor Doma je imenovao Ahmetovića na poziciju direktora Doma. U cijelom ovom procesu, imajući u vidu sve navedeno Vlada Tuzlanskog kantona nije imala formalno – pravnog razloga zbog kojeg ne bi dala svoju saglasnost za imenovanje”, navodi se u saopćenju.

VEZANE VIJESTI

Vlada Tuzlanskog kantona pozvala je nadležne inspekcijske i druge eventualno nadležne organe, da provjere ispravnost provedene procedure i utvrde osnovanost ovog imenovanja,te poručila da će Vlada postupiti u skladu sa njihovim nalazom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad