Vlada HNK: Upućen poziv na donošenje odluke o otvaranju turističkih objekata

Vijesti 12. maj 202015:03 > 15:12
N1

S obzirom na najavljenu drugu etapu u popuštanju protuepidemijskih mjera na razini cijele FBiH, i na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ razmatrane su nužne mjere priprema za početak rada niza djelatnosti, saopćeno je danas iz Vlade HNK.

Na tom tragu, Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola i srodnih djelatnosti kojima će koncem ovoga tjedna biti omogućen rad.

“Podrobnije o tomu, kao i o vitalnom pitanju načina završetka tekuće školske i akademske godine u HNŽ, na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će dr. sc. Rašid Hadžović, županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa. O epidemiološkim smjernicama za rad pobrojanih djelatnosti sutra će govoriti prim. dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ”, saopćeno je.

Razmatrajući bitnost turističkog sektora za ukupno gospodarstvo HNŽ, s Koordinacijskoga tijela danas je upućen poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se žurno donese odluka o odobravanju rada turističko-ugostiteljskim objektima s manjim smještajnim kapacitetima, uz obvezu poštivanja pratećih protuepidemijskih mjera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad