Poziv na duhovno ujedinjenje, molitvu, post vjernika svih religija u BiH

Vijesti 13. maj 202009:34 > 09:44
N1

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uputio je 12. maja 2020. poziv svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, i svim vjernicima Vrhbosanske Nadbiskupije na duhovno ujedinjenje u Dan molitve, posta, i djela ljubavi koji se obilježava 14. maja.

Poziv kardinala Puljića odnosi se na poziv za pomoć čovječanstvu da prebrodi pandemiju izazvanu koronavirusom

“Slijedeći poziv koji je papa Franjo uputio nakon molitve Kraljice neba u nedjelju, 3. svibnja i na prijedlog Visokog odbora za ljudsko bratstvo, Papinsko vijeće za međureligijski dijalog pozvao je vjernike svih religija i sve ljude dobre volje da se u četvrtak 14. svibnja 2020, na duhovan način pridruže Danu molitve, posta i djela ljubavi kako bi zamolili pomoć čovječanstvu da prebrodi pandemiju izazvanu koronavirusom”, navodi se u pozivu nadbiskupa metropolita vrhbosanskog.

Kako je istaknuto, na ovaj Dan svaki pojedinac će u svojoj nutrini stati pred Boga i vlastitu savjest i tako se ujediniti sa svim vjernicima i ljudima dobre volje u življenju općih vrijednosti molitve i posta i djela ljubavi kao „svjedočanstvo veličine vjere u Boga koji ujedinjuje podijeljena srca i uzdiže ljudski duh“ (usp. Deklaracija o ljudskome bratstvu za svjetski mir i zajednički suživot).

“U ime kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa vrhbosanskog, ovim potičem svećenike, redovnike i redovnice, i sve vjernike Vrhbosanske nadbiskupije da se spremno i ravnodušno ujedine u molitvi, poste i čine dobra djela kako bi Svemogući Bog spasio svijet i pomogao nam pobijediti pandemiju”, navedeno je na Katoličkoj tiskovnoj agenciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad