FUCZ dostavila dopunjen Izvještaj o javnim nabavkama Vladi FBiH

Vijesti 13. maj 202016:36 > 16:42
N1

Federalna uprava civilne zaštite FBiH poslala je Vladi FBiH dopunu izvještaja o postupcima javnih nabavki od dana proglašenja stanja nesreće FBiH.

U dopunjenom izvještaju navodi se kako je FUCZ u ovom periodu izvršila nabavku kreveta s madracem i posteljinom, testove na korona virus, zaštitna višekratna odijela, ručne medicinske kamere sa sistemom mjerenja tjelesne temperature, dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske i rukavice, vizire za lice, grijalice za šatore, zakup mobilnih toaleta te sporne respratore iz Kine.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Za nabavku zaštitnih višekratnih odijela (1.000 komada), ručnih kamera sa sistemom mjerenja tjelesne temeprature (20 komada), vizira za lice (10.000 komada), dvokompontenih zaštitnih odijela (500 komada) i zaštitnih odijela TIP 5 (50.000 komada) angažovana e firma Patrio d.o.o. Visoko, a sve je ukupno plaćeno oko dva miliona KM.

Na listi je i firma Panta Rei Sarajevo koja ja angažovana za nabavku 90.000 zaštitnih maski u vrijednosti od 169.000 KM, a koja je također u žiži javnosti i zbog nabavke maski za Kantonalnu upravu civilne zaštite KS prije svega jer je vlasnik firme sin zastupnice Bilsene Šahman.

Tu je i informacija o nabavci 100 respiratora iz Kine putem preduzeća Srebrena malina zbog koje je otvorena istraga, a direktor FUCZ-a Fahrudin solak suspendovan.

Ostale nabavke vršene su preko firmi iz Sarajeva, Cazina, Tešnja, Viskogo, Širokog Brijega te Srebrenice. Detalje pogledajte u galeriji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad