Čengić: Sjednica Komisije za sigurnost nije bila efikasna, nismo dobili odgovore

Vijesti 13. maj 202018:29 > 18:52
N1

Današnja sjednica Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nije bila efikasna, a razlog je taj što novi direktor FUCZ koji po ovlaštenju vrši tu duznost, nije imao odgovore na pitanje zastupnika, rekao je za N1 član Komisije Irfan Čengić.

“Nisam dobio odgovore na pitanja vezana za moje predložene zaključke. Predstavnik FUCZ mi nije znao odgovoriti da li je potpisan aneks ugovora kojim se produžava rok isporuke respiratora iza 15.04. niti zašto nije raskinut ugovor (sa Srebrenom malinom) ako ne postoji aneks ugovora”, rekao je Čengić.

Ističe da nije dobio ni odgovor na pitanje kako FUCZ vrši svoj redovan rad ukoliko nema Program razvoja zaštite ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koji po zakonu donosi Parlament FBiH.

“Desetine drugih pitanja zastupnika su ostala neodgovorena”, rekao je Čengić.

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je daje zbog toga Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Paralmenta FBiH zatražila od premijera FBiH Fadila Novalića da dođe na sljedeću sjednicu kao šef Vlade koja je vodila procese i da odgovore. Zatražen je dolazak i zapovjednice štaba Jelke Miličević.

Također, predložili su i održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se raspravljalo o ovome.

Nova sjednica Komisije za sigurnost treba bi biti održana iduće sedmice. Na današnoj sjednici zatražena je i smjena direktora FUCZ Fahrudina Solaka i sankcionisanje šefa sektora za za računovodstveno-finansijske poslove, javne nabavke i skladištenje FUCZ-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad