Kako izgleda vožnja u gradskim autobusima u Sarajevu? (VIDEO)

Vijesti 15. maj 202010:55 > 10:59
N1

Gotovo nakon dva mjeseca ponovo je uspostavljen javni gradski prijevoz u Sarajevu, a kako je javio reporter N1, malo je drugačiji nego što su građani navikli. Nakon GRAS-a i Centrotrans je pokrenuo svoje linija. Ekipa N1 provozala se u jednom od autobusa, koji saobraća na relaciji Vijećnica-Dobrinja, kako bi zabilježila iskustva.

Na ulasku u vozilo postavljeno je obavještenje za ponašanje, a obavezno je nošenje maske na lici. Rukavice su poželjne. Vozači su zaštićeni pregradama. Na sjedištima su postavljena obilježja koja mjesta se mogu koristiti, kako bi se ispoštovale mjere distance.

U autobusima su i dozeri putem kojih se vrši dezinfekcija.

“Kompanija Centrotrans je u pripremi za ovo što nam se dešava danas, tj. povratak na gradske linije napravila poseban plan za dezinfekciju autobusa, svakodnevno nakon određenog broja linija. Također, u cilju zaštite naših putnika i uposlenika napravili smo zaštite za vozače. Ono što je najbitnije, svaki putnik mora imati masku i rukavice i pridržavati se mjera fizičkog odstojanja. Da bi smo to olakšali, mi smo označili sjedišta koja putnici mogu koristiti”, kazala je u razgovoru za N1 glasnogovornica Centrotrasna Aida Prolaz.

Ona je napomenula kako je ovo prva faza puštanja redukovanog gradskog prijevoza, a da će sa poboljšanom epidemiološkom situacijom doći do normalizacije prijevoza.

Kako izgleda vožnja u gradskom prijevozu možete pogledati u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad