Predstavnik pape Franje u BiH: Podržavam Puljića

Vijesti 15. maj 202013:28 > 13:34
Fena

Apostolski nuncij u BiH mons. Lugi Pezzuto, kao predstavnik pape Franje u izjavi za "Katolički tjednik" istaknuo je kako u potpunosti podržava saopćenje biskupa BK BiH Vinka kardinala Puljića.

Mons. Pezzuto kazao je kako Apostolska nuncijatura u Sarajevu u potpunosti podržava saopćenje Biskupske konferencije BiH u kojem se, među ostalim, navodi kako katolički biskupi odlučno odbacuju sve nepravedne sudove i insinuacije s obzirom na misu koju će u subotu, 16. maja, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova za žrtve Bleiburga predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić, saopćio je tjednik.

Podsjećaju kako je papa Franjo za vrijeme svog pastirskog pohoda glavnom gradu BiH, 6. juna 2015. godine, u govoru članovima Predsjedništva BiH rekao kako Sarajevo i BiH imaju “posebno značenje za Europu i čitav svijet”.

Također je istaknuo, navode, kako glavni grad BiH s pravom nosi epitet “europskog Jeruzalema” i zapravo predstavlja jedno veliko raskrižje kultura, naroda i vjera, a takva uloga, kako kažu, zahtijeva da se uvijek iznova grade novi mostovi te da se postojeći istovremeno obnavljaju i čuvaju, kako bi se osigurali učinkoviti, sigurni i civilizirani odnosi.

“Osuda svih zločina, bilo tko da ih je počinio, molitva za spas duša nevinih i oprost, predstavljaju temelj tih civiliziranih odnosa”, dodaje se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad