KS: Otvaranje vrtića, ustanova za obrazovanje odraslih, autoškola…

Vijesti 15. maj 202016:51 > 16:53
N1

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo danas je na sjednici donio Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da donese naredbu o početku rada predškolskih i ustanova za obrazovanje odraslih, kao i autoškola na području Kantona Sarajevo.

Također je donesen i Zaključak o raspodjeli zaštitne medicinske opreme i sredstva, koje su Federalna i Kantonalna uprava civilne zaštite stavili na raspolaganje Štabu,saopćila je Služba za protokol i press KS.

Van snage su stavljene naredbe od 29. marta i 3. aprila, a kojim je bilo zabranjeno održavanje svih privatnih i javnih skupova u zatvorenom prostoru za više od 20 osoba. Od zabrane je bilo izuzeto održavanje sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, kao i sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Štab je analizirao trenutno stanje na području Kantona Sarajevo uzrokovano koronavirusom, kao i mjere i aktivnosti koje su preduzete od Štaba i svih kantonalnih organa uprave, ustanova, institucija i općinskih štabova civilne zaštite na provođenju preventivnih mjera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID -19, kao i na provođenju naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad