Rusija komentarisala medicinski tim koji je trebao doći u Mostar

Vijesti 15. maj 202021:59 > 22:02
Fena

Rusija nastavlja da iskazuje svoju spremnost da udruži napore sa Bosnom i Hercegovinom u borbi protiv pandemije virusa korona, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Želimo da se nadamo da će, što se tiče borbe protiv pandemije virusa korona, prilikom donošenja važnih odluka od ključne važnosti sve strane i političke snage biti vođenje samo brigom za spašavanje ljudskih života”, navodi se u saopštenju, prenosi ruska novinska agencija TASS.

U saopštenju se ističe da tu nema prostora za geopolitičke igre i da je Rusija u više navrata u praksi iskazala svoju spremnost da udruži napore i ostaje posvećena tim principima pred prijetnjom pandemije koja i dalje traje.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podsjeća da je krajem aprila BiH od Rusije zatražila pomoć u dezinfekciji objekata i konsultacije na Univerzitetskoj klinici u Mostari.

U saopštenju se napominje da je bilo planirano da se iskoristi iskustvo specijalizovanih timova ruskih vojnih ljekara koji su pomagali Srbiji da se izbori sa pandemijom od 3. aprila.

Prema navodima u saopštenju, isti stručnjaci izvršili su sličnu misiju u Republici Srpskoj od 9. aprila do 23. aprila, a prethodno su pružali pomoć Italiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad