MUP Kantona Sarajevo o skupu antifašista

Vijesti 16. maj 202014:15 > 14:21
N1

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić je rekao da nisu zabilježili ni jedan incident na protestima antifašista u Sarajevu.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su postupajući po sačinjenim operativnim planovima uspješno realizovali aktivnosti u vezi osiguranja nesmetanog održavanja vjerskog obreda u sarajevskoj katedrali “Srca Isusova”, kao i komemorativni mimohod organizovan od strane SABNOR-a BiH, kojem je prisustvovalo više od 5.000 osoba”, saopćeno je iz MUP-a KS-a. 

Nisu zabilježeni nikakvi incidenti sa elementima nasilja, te se ovom prilikom, kako su istaknuli iz sarajevske policije, zahvaljuju građanima na saradnji i razumjevanju.

“Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji planiranih aktivnosti, kao i pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, upućuje izraze zahvalnosti za saradnju i čestita im na visoko profesionalnom odnosu tokom realizacije današnjih aktivnosti”, dodali su.

Istaknimo, saobraćaj koji je bio blokiran od 9 sati, ponovo je u funkciji. 

U isto vriijeme trajala je misa za Bleiburg u sarajevskoj katedrali Srca Isusova.

Kompletan tekst propovijedi kardinala Puljića pročitajte OVDJE

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad