Zvornik: Dnevno će biti testirano 50 studenata na korona virus

Vijesti 16. maj 202016:59 > 17:02
N1/Ilustracija

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske - Regionalni centar u Zvorniku dnevno će testiraće 50 studenata na virus korona, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije Zvornika apelovao je juče da se omogući većeg broja jer je Regionalni centar bio ograničen na 20 testiranja dnevno za cijelo područje koje pokrivaju, od Bijeljine od Vlasenice.

U prethodna dva dana samo iz Zvornika prijavilo se 300 studenata koje je popunilo upitnik Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Iz Gradskog štaba su naveli da je kućnoj izlolaciji 328 osoba, a da je ta mjera istekla za 1.283 osobe.

Komunalna policija je tokom protekla tri dana kontrolisala 60 osoba u kućnoj izolaciji, od kojih je 59 bilo na adresi, a jedno nije.

Policijski sat nije poštovala jedna osoba, a ostale mjere zabrane nisu kršene.

Na graničnim prelazima Karakaj, Šepak, Bratunac i Skelani koje pokriva Jedinca granične policije Zvornik zabilježeno je 2.505 prelazaka, na ulazu u BiH 1.261, a na izlazu 1.244.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik pozvao je građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju i poštuju propisane mjere i naredbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad