Biserko za “Izvan okvira”: Šešelj je dominantna figura u Srbiji

Vijesti 18. maj 202017:41 > 17:43
N1

Bosna je bila žrtva srpskog projekta od kojeg se još nije odustalo, kazala je u emisiji “Izvan okvira” predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Rat je, prema njezinim riječima, nastavljen drugim sredstvima.

“Mi nemamo društva koja su sposobna da se suprotstave takvoj ideologiji i politici. Ta politika koja je na delu ovde u Srbiji dovela je do totalne deinstitucionalizacije, sve se svelo na jednu osobu”, kazala je u programu N1 televizije Sonja Biserko.

“Vojislav Šešelj je neka moralna vertikala zato što je on najaktivniji poslanik u Skupštini. On tamo drži predavanje o demokratiji, javno iznosi ocene o svemu što se dešava u Srbiji, pa čak i o Vučiću. On je naličje ovog sistema. Bio je udarna pesnica Miloševićevog režima, a sad je u mnogim situacijama glasnogovornik onog što predsednik Vučić ne izgovara jer se predstavlja kao demokrata i želi biti prihvaćen od demokratskih zemalja”, kazala je Biserko dodavši da je to srozavanje Srbije, njenog jadnog života i jadne scene.

“Vojislav Šešelj je dominantna figura na sceni. Dijaloška kultura ovde nikad nije ni postojala, ne postoji kritička misao. Ceo javni prostor je zatvoren za bilo kakav dijalog i promišljanje”, poručila je u emisiji “Izvan okvira” Biserko. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad