Selimović demantovao izjave Saračević-Helać: To nema veze sa istinom

Vijesti 18. maj 202019:11 > 19:29
N1

Komesar MUP-a KS Nusret Selimović je reagovao na izjave novinarke Arijane Saračević-Helać u programu N1 o tome da je advokat Kolić prodao MUP-u vozilo za milion KM.

Ovo što je izjavljeno nema veze sa istinom, prije svega. Također, nema veze niti sa javnim nabavkama u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće“, kazao je Selimović u reakciji za N1.

Dakle, radilo se o međunarodnom otvorenom postupku, tender je raspisan u oktobru prošle godine. Ispoštovana su sva pravila predviđena Zakonom o javnim nabavkama, sve je provedeno maksimalno transparentno. 

Nažalost, na kraju je rezultiralo usvajanjem žalbe jedne firme od strane Ureda za žalbe, zbog čega smo morali poništiti postupak. Radi se o višenamjenskom vozilu za posebne primjene, za suzbijanje nereda odnosno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu. Zatim vozilo se koristi kao cisterna za pitku vodu u slučaju potrebe da se dostavi voda u ugrožena područja, kao i dezinfekciju ulica, trgova i slično“, dodao je Selimović u reakciji.

Podsjetimo, Saračević-Helić je kazala:

Mnogo je posla pred nama. Mnogo je kriminala.Ne bih željela da nešto ostane zataškano u vrijeme pandemije. Recimo advokat, gospodin Kolić. Slučajno mi je došlo do ruke odluka u kojoj je on za milion maraka prodao automobil MUP-u KS. Pitam se kakvo je to auto. 14. aprila se to desilo“, kazala je.

Ove godine, 14. aprila?

Da, ove godine. Za milion maraka, a potpisao ga je komesar Nusret Selimović. Ne znam koje je auto, da je deset puta blindirano.. Znam za jedno auto, ima i dosta opreme gdje opet nije vršena specifikacija“, kazala je.

Kompletno gostovanje pogledajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad