Mektić u Parlamentu: Dosta je te priče više

Vijesti 19. maj 202012:03 > 12:04
N1

Dragan Mektić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, kazao je danas da je ''dosta priče o tome što je neko na nekoj drugoj poziciji u prošlosti mogao uraditi''.

Podsjećamo, razmatranjem zahtjeva dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića da se dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom zakonodavnom postupku počeo je nastavak sjednice tog Doma koja je prekinuta prošlog petka.

Mektić je odgovorio na kritike poslanika Nikole Lovrinovića upućene Zvizdiću tokom rasprave.

‘Dosta je te priče više, bio si u Savjetu ministara što nisi to uradio, radili smo kako smo radili, na kraju krajeva – da smo bili bolji možda bi i sad bili i mi smo svoju cijenu platili”, poručio je Mektić.

Potom je govorio o hitnoj proceduri.

‘Zašto je hitna procedura? Pogledajte dnevni red molim vas, tačku pet. Tačka šest – hitna, tačka sedam – hitna, tačka osam – hitna i tačka devet – hitna. Zašto? Zato što Savjet ministara ne radi, ne nudi rješenja i ne prilagođava se ovoj situaciji. Po meni lično, mi se danas ovdje dijelimo na one koji žele da pomognu privredi, ma koliko, i one koji ne žele”, dodao je on.

‘Pitate se zašto imamo pet prijedloga po hitnoj proceduri. Pa svaki od tih prijedloga je odgovor na neku lošu situaciju koja nas je zadesila”, poručio je Mektić.

Pred poslanicima je i Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koje je prethodno birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava kojeg su predložili poslanici: Nebojša Radmanović, Snježana Novaković-Bursać, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Jakov Galić, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Mijo Matanović, Predrag Kožul i Darijana Filipović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad