Sin preminule Advije Kanlić: Porodica je tražila obdukciju u Republici Srpskoj

Vijesti 19. maj 202014:24 > 14:29
N1

Informaciju da bi obdukcija tijela Advije Kanlić mogla biti urađena u Republici Srpskoj, porodica Kanlić saznala je iz medija. Potvrdio je to za N1 Nezir Kanlić, sin preminule Advije. Kaže da je porodica to i tražila, jer ovdje nema mogućnosti a ni volje, ističe, da se ta obdukcija uradi.

”Prilikom davanja izjave u Tužilaštvu, ja sam tražio da se odradi ta obdukcija u Republici Srpskoj, jer su njihovi patolozi tj. gospodin Karan izašao u javnost i rekao da oni ne bi odbili da urade tu obdukciju tj. da imaju mogućnost i da rade obdukcije pozitivnih na covid -19”, kazao je i dodao:

Pošto naši ovdje, medicinski institut i Klinički centar su odbili rekavši da nemaju opreme, ja stvarno ne vidim više potrebu da čekamo ovdje jer očito oni niti imaju volju niti imaju želju da urade tu obdukciju”, kazao je Nezir Kanlić.

Na pitanje da li je porodica kontaktirana prije nego je glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo izašla u javnost sa ovom informacijom, Kanlić kaže da je za sve saznao iz medija.

”Sve informacije koje sam pročitao to je iz medija, ja ispred Tužilaštva ili neke druge ustanove nisam dobio poziv nijedan. Sve što znam je iz medija.”

Podsjetimo, 52-ogodišnja Advija Kanlić preminula je 24. marta, od posljedica koronavirusa.

Zbog okolnosti pod kojima je smrt nastupila, Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je predmet. Iako je obdukcija naložena još 25. marta, ona nikada nije urađena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad