Platforma za progres: U narednu subotu protest u Sarajevu

Vijesti 19. maj 202014:44 > 14:49
N1

Platforma za progres najavila je danas na svojoj web stranici održavanje protesta u Sarajevu u narednu subotu s početkom u 11.55 sati.

Nakon Mostara, vrijeme je za glavni grad Bosne i Hercegovine u kojem ćemo od glavnih državnih institucija tražiti odgovore, saopćeno je danas iz Platforme za progres.

Održat ćemo mirnu protestnu šetnju u Sarajevu, poštivajući mjere i situaciju uzrokovanu COVID-19. Protestnu šetnju najavljujemo za subotu, 30.05.2020. godine u 11:55 ili simbolično #5do12! Sve informacije ćemo blagovremeno dostaviti široj javnosti”, saopćeno je iz Platforme za progres.

Kako navode iz ove stranke, do tada, građani, predstavnici NVO, političkih opcija, međunarodni zvaničnici, simpatizeri drugih političkih stranaka, pripadnici manjinskih naroda, ne razmišljajte o zastavi ispod koje će protesti biti održani, razmislite imamo li ijedan isti interes, pogled i način za bolje sutra!

”Svi oni koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati mjere o fizičkoj distanci i koristiti zaštitne rukavice i maske, ukoliko mjere ne budu ublažene”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad