Zbog ljubavi napustio Island da bi živio u BiH

Vijesti 19. maj 202020:16 > 20:18
N1

U zemlji u kojoj je živio jede se puno ribe koja mu je dosadila, tako da ga čini sretnim što može jesti sarajevske ćevape kad god poželi. Dolazi iz male i lijepe Evropske zemlje koja je uspješna u fudbalu a ovde strastveno navija za Želju. U Islandu je imao lijep život, ali mu je ljepše u Sarajevu jer je tu došao radi srca i voljene žene. Slijedi priča o ljubavi, Jonasu i Dragani.

Bilo da ste emotivci ili skeptici u priči koju vam donosimo svako od nas može da nađe neku poruku. Zamislite da živite na sjeveru Evrope u zemlji prirodnih ljepota vulkana, gejzira i vodopada, velikih plaža, prilično savršenog i uređenog života i ostavite sve to zbog jedne Dragane, jedne žene, zbog ljubavi. Ovo je takva priča.

“Bit ću potpuno iskren s vama, došao sam zbog ljubavi, apsolutno nema drugog razloga, već samo zbog ljubavi”, kazao je Jonas za N1.

Islanđanin Jonas Helgason i Dragana Berberović upoznali su se 2008. godine kada su zajedno radili u EUPM-u u Sarajevu. Deset godina kasnije sreli su se na jubilarnoj zabavi na koju je Jonas došao sa Islanda. Susret nakon decenije promijenio je njihove živote iz korijena.

“Poslije te noći odlučio sam ostati malo duže, otišli smo na plažu na odmor. Sedmicu ili deset dana kasnije sam otišao iz Bosne, da bi se mjesec dana nakon toga našli u Ljubljani”, kazao je Jonas.

“Od tog našeg odlaska na more, poslije par noći što smo izašli, nevjerovatna je to energija, pozitivna. Pozitiva za život. Onda još tih sedam dana u Ljubljani, nama je to bilo na ničijem terenu, bilo je prelijepo. Nisam ja bila nesretna žena ni prije toga, ali ovo jeste dalo novi miris u svemu tome”, dodaje Dragana Berberović.

Jonas je krajem prošle godine odlučio svoj život nastaviti uz voljenu ženu i preselio se u Sarajevo. Dragana ističe da je i prije vjerovala u ljubav te da ne smatra “čudom” to što je voljeni muškarac uz nju. Pitali smo je kako je voljeti evropljanina.

“Ja sam udata i razvedena sam i velika je to razlika. Njihov odnos prema ženama, ne mora biti partner, ali to je puno više poštovanje, šta god radili. Ako ručak nije savršen nema nikakvih problema. Ima odličan odnos s mojim sinom. Njih dvojica su najbolji prijatelji”, kazala je Dragana.

Pogledajte prilog Sanele Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad