Džubur, Klarić, El-Din, Vukelić i Islamović gosti Dana uživo

Vijesti 20. maj 202012:57 > 12:58
N1

"Dan uživo" i danas donosi pregled najvažnijih događaja i tema u BiH i regionu.

Uživo pratimo sjednicu Parlamenta BiH, sjednicu Narodne skupštine RS, istragu u aferi “respiratori”.

Spor oko trase autoputa kroz Mostar, problemi sa deponijom Uborak, načini za uštedu sredstava u federalnom budžetu, stanje u privredi uzrokovano koronavirusom, poljoprivreda kao mogućnost izlaza iz teške situacije za stanovnike naše zemlje – teme su za razgovor sa Ahmedom Džuburom, zastupnikom DF-a u Parlamentu FBiH i predsjednikom Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

O 13 mjera koje je predložila Vladi FBiH kako bi se povećala poljoprivredna i prehrambena proizvodnja, načinu plasiranja proizvoda, podršci poljoprivrednicima, korona-zakonu za “Dan uživo” govori zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sanela Klarić.

Studentski paralment Univerziteta u Sarajevu poslao je zahtjev sa nizom mjera za prevazilaženje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa Vladi Kantona Sarajevo, Ministarstvu obrazovanja, nauku i mladih KS i Ministarstvu finansija. O tim zahtjevima danas sa predsjednikom ove organizacije Hamzom Vahidom El-Dinom.

U “Komentaru društvenih mreža” o stanju medija, privrednim tokovima, podršci privredi u pandemiji koronavirusa, rebalansu budžeta RS, otvaranju slovenačkih fiktivnih firmi u Banjaluci razgovaramo sa Šinišom Vukelićem, urednikom portala Kapital i predsjednikom Kluba novinara Banjaluka.

Pop rok pevač Alen Islamović i kanadsko-srpski bend Srčani udar nastavili su dugogodišnju saradnju i objavili još jednu zajedničku pjesmu ”Na pola koplja”. Oni su naši današnji muzički gosti.

Sa vama od 16h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad