Šta Dodik misli o istupu zastupnice njegove stranke Sanje Vulić?

Vijesti 21. maj 202008:06 > 08:09
N1

Jučerašnji istup SNSD-ove zastupnice u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanje Vulić na upit reporterke N1 Adise Imamović izazvao je mnogobrojne reakcije i osude. O njemu je govorio i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Na upit reportera N1 Slaviše Starčevića o jučerašnjem istupu njegove stranačke zastupnice koja ga je na jednoj od sjednica državnog parlamenta nazvala “bogom”, lider SNSD-a je odgovorio:

“Ja poštujem sve novinare, ali isto tako poštujem i stav svih nas koji se bavimo politikom da možemo da kažemo svoj stav. Ovo djeluje da je grubo, ali u svakom slučaju samo mogu da to procjenjujem iz vaše interpretacije što je naša poslanica rekla. Mislim da poslanici ne odlučuju o visini svoje plate, da je to urađeno ranije. Ne znam zašto se ne okupe i da to eventualno smanje. Većina psolanika ima veću platu nego ja kao član Predsjedništva BiH. To mogu i da pokažem. Ali ni na to nisu uticali sami poslanici. To je od ranije, bilo je pokušaja da se to smanji. Treba poštovati svaku djelatnost. Danas biti novinar u svijetu i BiH nije lako. Moja podrška vašoj profesiji, a drugi imaju pravo na svoj stav”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, državni parlamentarci jučer su raspravaljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM. Vulić se nije složila sa jučerašnjim prijedlogom, a o tome je govorila u pauzi sjednice. Prijedlog smatra “čisti politikanstvom”.

VEZANE VIJESTI

Na insistiranje reporterke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona “birala svoj posao”, te nastavila:

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju plaću, ja bih se bavila nečim drugim”, izjavila je Vulić navodeći da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav” i da će se “možda baviti istraživačkim novinarstvo kad izađe iz ovih voda”.

Podsjetimo, Vulić je jučer na sjednici bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS) nazvala “prevarom”, da mu “nedostaje brčkanje sa lijepim damama po bazenima”, da “nije više na cijeni otkad nije ministar”…

Ostat će upamćena njena izjava iz marta ove godine da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za nju bog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad