Sin Advije Kanlić: Ova porodica neće sjediti skrštenih ruku

Vijesti 21. maj 202013:40 > 13:51
N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je krivičnu prijavu u kojoj se navodi više osoba, a u vezi dešavanja povezanih sa smrću epidemiologa Šefika Pašagića i Advije Kanlić.

Nezir, sin Advije Kanlić, kazao je za N1 da je od smrti njegove majke prošlo skoro dva mjeseca, od čega je on oko 40 dana proveo u karantinu.

VEZANE VIJESTI

“Čekat ćemo da Tužilaštvo završi svoj dio posla i nakon toga ćete vi kao mediji biti obaviješteni o daljnim postupcima”, rekao je Kanlić. 

Istaknuo je da je od mrtvačnice Bare dobio informacije da se tijelo  njegove majke nalazi u hladnjači, no da o stanju tijela nema nikakve detalje.

“Mogu samo reći da ova porodica neće sjediti skrštenih ruku što se tiče pravnog dijela”, naglasio je Kanlić. 

Upitali smo ga, kada tačno očekuje da se izvrši obdukcija.

“Sedmi ili osmi dan nakon smrti moje majke, stupio sam u kontakt sa doktorom Karanom i on mi je rekao da tada u to vrijeme su oni radili obdukcije na Covid pozitivne i ja sam to preko svog advokata prenio Tužilaštvu. Do dana današnjeg, kada sam išao gore, da dam izjavu kao svjedok, a oni nisu ništa poduzeli. Tek nakon moje izjave da se uključi Tužilaštvo i da se pokrene taj slučaj, jer stvarno je previše vremena prošlo, da bi se uradila neka zakonska radnja. Tek nakon mog traženja da se odradi to u RS-u, oni su pokrenuli taj slučaj”, rekao je Kanlić. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad