Mirjana Marinković-Lepić, Goran Čerkez i Senka Nožica gosti Novog dana

Vijesti 21. maj 202014:13 > 14:16
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH, govorit će o ukinutim mjerama koje su ostale u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom. Granice BiH će biti otvorene od 1. juna. Govorit ćemo o uvjetima ulaska stranaca u BiH. Kakva su očekivanja medicinske struke, na koji način se prati stanje, te kakave su preporuke za ljetovanje saznat ćemo u Novom danu.

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Parlamentarne skupštine BiH iz Naše stranke na sjednici Predstavničkog doma BiH istaknula je da parlamentarci BiH imaju najveće plate u regionu. S našom gošćom ćemo govoriti o ne(spremnosti) parlamentaraca da se odreknu visokih primanja, ali i drugim važnim inicijativama u ovom zakonodavnom tijelu.

Sa advokaticom Senkom Nožicom razgovarat ćemo o aferama koje se redaju jedna za drugom, korupciji, stanju u pravosuđu, nezakonitom prisluškivanju i antifašizmu.

Marko Divković, predsjednik udruženja “BH novinari” gostuje povodom sve češćih pritisaka, napada i ponižavanja predstavnika “sedme sile”. Uz komentare aktuelnih i “gorućih” tema u bh. društvu, u rubrici “PRESS” razgovaramo o slobodi medija i novinara, kao I njihovom značaju u društvima poput bosanskohercegovačkog.

O najaktuelnijim temama u njemačkim medijima ovoga petka izvještava Mehmed Smajić, novinar Deutsche Welle.

Uživo ćemo biti u Banjoj Luci, Beogradu I Zagrebu odakle se javljaju reporteri N1 s najaktulenijim informacijama. Saznat ćemo i da li su prvi turisti došli u jedini bh. grad na moru, kakve su cijene i kakvu sezonu očekuju turistički radnici Neuma.

U petak je sa vama Sanela Dujković.

Budite uz Novi dan od 8 do 10.30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad