Meteorolozi: Očekuje se dolazak frontalnog poremećaja u BiH

Vijesti 21. maj 202016:27 > 16:29
N1/Lejla Mujagić

Prema prognozama bosanskohercegovačkih meteorologa, drugog dana predstojećeg vikenda očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatiće cijelu zemlju do sredine dana.

Kako je saopćeno, u petak u Bosni i Hercegovini prijepodne sunčano. U poslijepodnevnim satima povećanje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne sunčano, a u poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatiće cijelu zemlju do sredine dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad