SDS: Neophodna istraga o prisluškivanju članova opozicije

Vijesti 21. maj 202016:52 > 16:56
N1

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a u Banjaluci odlučeno je da će ova stranka pokrenuti sve mehanizme pred nadležnim institucijama, tužilaštvima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovine, kako bi se provela opsežna istraga navodima o prisluškivanju članova opozicionih stranaka.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a rekao je da su na današnjoj sjednici posebnu pažnju posvetili jučerašnjem “priznanju Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH da je u proteklom periodu prisluškivao opozicione poslanike, SDS-a i PDP-a”.

“Obaveza SDS-a je da se kolektivnom krivičnom prijavom svih poslanika nađe prostora i mogućnosti da se ovoj vrsti bezakonja stane na put”, kazao je Šarović.

VEZANE VIJESTI

 On je ovaj trenutak u koje jedan najvišerangiraniji funkcioner iz RS-a vlastitim priznanjem u najvišem demokratskom tijelu u RS svojom izjavom priznaje da je vršeno nelegalno prisluškivanje narodnih poslanika ocijenio kao izuzetno važan.

“U svakoj normalnoj zemlji morao bi da podnese ostavku, ali znajući njegov moralni lik to se neće dogoditi”, kazao je Šarović i naveo da se radi o jednom od najtežih krivičnih djela.

Najavio je da će ukoliko za to ukaže prilika pokrenuti postupak opoziva Dodika.

“Ovo nije zemlja bezakonja i jednog pojedinca, nego demokratska zemlja”, rekao je Šarović.

On je poručio i da Centralna izborna komisija treba da bude nezavisno profesionalno tijelu u službi građana i njihove izborne volje, kao i da je prošlo vrijeme u kojem je su Dodik i SNSD preko CIK-a manipulisali izbornom voljom građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

%MCEPASTEBIN%