Divković o izjavi Sanje Vulić: Sva sreća pa nije novinarka

Vijesti 22. maj 202008:32 > 08:39
N1

Predsjednik Udruženja BH novinari Marko Divković, komentarisao je u Novom danu na N1 izjave SNSD-ove zastupnice u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanje Vulić koja je izazvala mnogobroje osude, posebno u novinarskoj struci.

“Ima jedna dobra narodna izreka koja je odgovor na takvu bahatost i drskost parlamentaraca koji žive od našeg poreza, a ona glasi: Čega se pametan stidi, onaj drugi ste time hvali”, rekao je Divković i nastavio: 

“Gospođica koja je onako drsko izašla pred novinare, hvaleći se ogromnom nezasluženom platom koju dobija od naših poreza, našla je za shodno da vrijeđa novinare zato što su oni to izabrali. Da je ona nuklearna fizičarka, akademkinja u nekoj posebnoj struci ili uspješna poduzetnica – ok. Svi smo mi izabrali svoju profesiju, ali ona živi od naših poreza i to super dobro živi, za ono što urade, a zapravo ne urade skoro ništa i ono što urade zapravo nam je šteta , a ne korist”.

Dodao je i da “ona njena opaska kako bi ona voljela da bude novinarka – sva sreća pa nije, jer bi to za ovu profesiju bila nesavladiva sramota”.

“Neka ostane tamo gdje jeste, nadam se da neće dugo”, istaknuo je Divković. 

Podsjetimo, u državnom Parlamentu, na zasjedanju Predstavničkog doma, na vrlo grub i omalovažavajući način novinarima se obratila Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a, te umjesto odgovora na legitimno novinarsko pitanje o nesrazmjerno visokim primanjima parlamentaraca odgovorila kako “ona nije kriva” što su novinari “možda nezadovoljni svojom plaćom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad