U Danu uživo Bursać, Lovrinović, Korajlić i Zec

Vijesti 22. maj 202012:14 > 12:19
N1

U današnjem izdanju Dana uživo donosimo:

O posljednjim turbulencijama u državnom parlamentu, uzdrmanoj ili nepostojećoj vladajućoj koaliciji, izborima, prisluškivanju razgovaramo sa šeficom Kulba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Snježanom Novaković Bursać.

Sa nama i šef Kluba HDZ-a Nikola Lovrinović koji je na prethodnoj sjednici poručio da mu je svega dosta! Na šta je tačno mislio, pojašnjava u Danu uživo.

Nakon što je Transparency International podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika zbog postojanja osnovane sumnje da je prisluškivao opziciju sa nama izvršna direktorica Ivana Korajlić. Ovo im nije prva prijava, daleko od toga, no vjeruju li da će biti prva koju će Tužilaštvo BiH ozbiljnije shvatiti?

Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici Grad Sarajevo, u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica – Potočari priprema veliku izložbu našeg slikara Safeta Zeca. Planirano je da prvi put u BiH bude postavljen slikarski opus “Egzodus”. O emocijama uoči izložbe, onima koje Srebrenica budi, ljudima i neljudima u pandemiji – maestro Zec govori za našu emisiju.

Danas govorimo i o sportu, ali onom virtuelnom. Sutra će početi virtuelno Evropsko prvenstvo u fudbalu pod okriljem Evropske nogometne federacije UEFA-e, a Bosna i Hercegovina nastupit će na završnom turniru, na koji su se plasirale 16 najboljih reprezentacija Evrope. S tim u vezi naš gost je Feđa Đedović, reprezentativac BiH, koji će u sutra i u nedjelju braniti boje naše zemlje.

Govorimo i o predstojećoj sezoni u susjednoj Hrvatskoj, te kakav će odnos biti prema našim državljanima, ali i o tome koja pravila važe za prelaske bh. granice.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad