Ukinut policijski sat u Brčkom

Vijesti 22. maj 202012:41 > 12:44
Dron.ba za N1

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH je uvažavajući epidemiološku situaciju na području Distrikta u petak donio naredbu o stavljanju van snage naredbe o zabrani kretanja, te je shodno tome o danas omogućeno kretanje svim osobama i nakon 23 sata.

Istodobno, podsjećaju da su i dalje na snazi naredba od 8. svibnja godine kojom se zabranjuje javno organizovano okupljanje i zajedničko kretanje u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama i naredba o epidemiološkim preporukama za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primjene mjera prevencije širenja covida 19, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

S tim u vezi podsjećaju da su zaposleni u ugostiteljskim objektima, ali i gosti koji posjećuju iste i dalje u obvezi da se pridržavaju svih preporuka i mjera koje su i dalje na snazi, te da će svako okupljanje u većem broju od 50 osoba (koje čine zaposleni i gosti), biti sankcionirani od nadležnih organa Brčko distrikta BiH.

Stavljene su van snage i sve naredbe koje se tiču ograničenja radnog vremena.

Stožer za zaštitu i spašavanje donio je naredbu kojom će od utorka 26. svibnja ove godine biti dozvoljen rad igraonica za djecu kao i odobreni treninzi i sportsko-rekreativne aktivnosti u sportskim objektima, uz poštovanje naredbi o načinima ponašanja tokom epidemije covid-19 koje će biti objavljene na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net.

Stožer za zaštitu i spašavanje je uputio potporu i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ i Pododjeljenju za javno zdravstvo koji su bili angažirani tijekom pandemije i ujedno pozvao upravni odbor JZU da predloži odluke o nagrađivanju zaslužnog i medicinskog i nemedicinskog osoblja, ali isključivo onih koji tijekom pandemije nisu koristili ni dana odmora ili bolovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad