Fazlić: Ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, otvorit ću još pet Vučjaka

Vijesti 22. maj 202015:02 > 15:10
N1

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća u kratkoj izjavi nakon sastanka s premijerom USK Mustafom Ružnićem, te načelnicima iz ovog Kantona je poručio svima nadležnima za pitanje migracija da "ukoliko krene stampedo migranata na Bihać, da će otvorit još pet Vučjaka".

“Pozivam da zajednički stvaramo uslove, pozivam sve da migranti ne dolaze na USK, da se učini sve da što manje dođe, da se nastavi ulagati u Biru i da se tamo stvaraju preduslovi, da se zaustavi dolazak migranata u Bihać. Ja upozoravam sve da nikada više nećemo dozvoliti situaciju koju smo imali u Bihaću prije otvaranja Vučjaka. Ukoliko krene sa sa stampedom na Bihać migranata o kojima niko neće voditi računa, ja ne da ću otvoriti jedan Vučjak, ja ću otvoriti još pet Vučjaka i o tome će neko morati voditi računa”, rekao je Fazlić. 

Podsjetimo, danas su premijer Ružnić, gradonačelnici i načelnici općina u Unsko-sanskom kantonu naglasili važnost i uspješnost dosadašnje saradnje sa Evropskom komisijom i međunarodnim organizacijama, ali i ponovili kako je interes građana tog kantona uvijek na prvom mjestu. Zbog toga se beskompromisno insistira na zatvaranju prihvatnih centara Bira i Miral.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad