U RS-u preminule dvije žene pozitivne na korona virus

Vijesti 24. maj 202010:21 > 10:24
N1

Dvije ženske osobe, kod kojih je potvrđen virus korona, preminule su u Republici Srpskoj u protekla 24 časa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Smrt sedamdesetjednogodišnje žene prijavio je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a Bolnica Prijedor da je preminula osamdesetjednogodišnja ženska osoba.

Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

U Republici Srpskoj (RS) u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, a po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora.

Do sada je u RS potvrđeno 1.359 slučajeva koronavirusa, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Od novog koronavirusa, do sada su se oporavile ukupno 754 osobe u RS, a testirano je ukupno njih 24.476.

Iz Ministarstva zdravlja dodaju da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno liječe 72 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, a u bolnici u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID-19 oboljenjem.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.472 osobe, a nadzor je završen kod njih 31.187.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad