Siniša Šakić uhapšen, predat MUP-u Republike Srpske

Vijesti 25. maj 202014:06 > 14:10
N1

Pripadnici Granične policije BiH predali su danas Sinišu Šakića pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na dalje postupanje, rečeno je u MUP-u ovog bh. entiteta.

“Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas oko 11 časova na graničnom prelazu Gradina Sinišu Šakića za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog sumnje da bi mogao imati informacije u vezi sa ubistvom Slaviše Ćuluma.

“Šakić je pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu”, izjavila je portparol Granične policije Franka Vican.

MUP Republike Srpske je 16. maja raspisao potjernicu za dvije osobe koje se direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banjaluke.

Prema saznanjima Srne, jedan od njih je Siniša Šakić.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja iz zasjede na lokalnom seoskom putu u naselju Dragočaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad