Izetbegović se obratio povodom 30. godišnjice od osnivanja SDA

Vijesti 26. maj 202016:38 > 16:47
Facebook

Lider SDA Bakir Izetbegović danas se obratio povodom 30. godišnjice od osnivanja stranke.

“Čestitam vam 30 godina postojanja i uspješnog djelovanja SDA, borbe za opstanak našeg naroda, za slobodu i demokratiju i prosperitet. Kada kažem naš narod, ne mislim samo na Bošnjake, nego na sve one koji nemaju rezervnu domovinu niti rezervnu politiku kada je u pitanju ravnopravnost građana. Za sve one koji su branili integritet i suverenitet BiH”, kazao je.

“Sve je počelo prije 30 godina, kada je grupa od 30 hrabrih intelektualaca odlučila osnovati stranku rizikujući slobodu i osnovali prvu alternativnu stranku u BiH”.

“Većina osnivača nisu više među živima, preselili su na bolji svijet. Pratili su nas raskoli unutar stranke, ali onda kao da smo stekli imunitet i ništa više nije moglo bitnije poremetiti putanju SDA.

Vrijeme Alije Izetbegovića je bilo najteže i najbitnije. Organizovao je referendum, vratio suverenitet države, odbranjena je zemlja od mnogo jačeg agresora. Bošnjaci su postali faktor bez kojeg nema ozbiljne računice na prostoru Balkana. Da nije bilo Alije Izetbegovića, Patriotske lige koju je osnovala SDA, 200.000 boraca, komandira i komandanata, danas ne bi bilo BiH”, dodao je.

Njegovu poruku pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad