Mladen Bosić, Alma Čolo i Nihad Čolpa gosti Dana uživo na N1

Vijesti 27. maj 202010:15 > 10:23
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme i događaje. Od 16 sati donosimo aktualne vijesti iz zemlje, regije i svijeta, a pored toga u našoj emisiji su i ovi gosti:

– Istražno povjerenstvo Parlamenta BiH traži detaljne podatke o nabavci respiratora i pokretne bolnice. Njezin član je i zastupnica SDA Alma Čolo, koja je naša današnja gošća. Razgovramo i o političkoj krizi, proračunu te odgađanju lokalnih izbora.

– S nama danas i izaslanik SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH Mladen Bosić. Kako gleda na politička previranja, priču oko neusvajanja proračuna, aferu prisluškivanje , tvrdnje da je SIP pod političkom kontrolom,, samo su neka od pitanja za našeg gosta.

– O razlozima zašto je prekinuo suradnju sa Demokratskom frontom te odlučio formirati vlastiti klubu federalnom parlamentu, kako će i s kim izaći na lokalne izbore, što je sa političkim projektom SPD, pitamo Nihada Čolpu, predsjednika Građanskog saveza.

– Navršilo se točno 9 godina od uhićenja Ratka Mladića, biveg generala Vojske RS-a. Uoči statusne konferencije i iznošenja žalbenih riječi, analiziramo ovaj slučaj. Naš gost Denis Džidić, urednik agencije BIRN.

– “Marš mira-Put sjećanja” ove godine imat će svega stotinu sudionika, zbog mjera sigurnosti usljed pandemije koronavirusa. Tu grupu prvenstveno će činiti preživjeli marša smrti 1995. godine. Predsjednik Pododbora za Marš mira Munir Habibović u Danu uživo govori o detaljima.

– Za kraj glazbene minute, danas uz pjevačicu Anu Stanić, koja nam priča o tome kako je provela vrijeme u izolaciji, te najavljuje nove projekte.

Zvonko Komšić Vaš je domaćin do 18:30h. Budite uz N1!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad