Košarac: SNSD pokazao snagu otvaranjem postupka protiv mene

Vijesti 27. maj 202013:41 > 13:43
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da je SNSD još jednom pokazao da je najjača i najorganizovanija politička partija, koja je pokazala snagu time što je otvorila disciplinski proces protiv njega zbog ponašanja u doba vanrednog stanja izazvanog virusom korona.

“SNSD je pokazao da, za razliku od drugih političkih partija čiji su funkcioneri i poslanici činili još teže prekršaje u Republici Srpskoj, ima snagu da na bazi argumenata pokrene pitanje odgovornosti”, rekao je Košarac novinarima u Srpcu.

On je naveo da je prisustvo slavlju u Sarajevu bio neoprezan čin, zbog kojeg se još jednom izvinio građanima.

“Moja odgovornost jeste prema građanima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/. Treba istaći da sam u izbornom procesu imao gotovo 40.000 glasova i da svoju odgovornost dijelim sa građanima koji su mu ukazali povjerenje, jer sam na taj način izabran u Predstavnički dom parlamenta BiH, a odatle na poziciju ministra”, objasnio je Košarac.

On je dodao da je potpuno spreman da pred disciplinskom komisijom SNSD-a iznese svoj stav o ovom pitanju.

“Nakon tog događaja sam otišao u samoizolaciju 14 dana, smatrajući da je to zdravstveno kulturno i neophodno. Raduje me činjenica da niko nije zaražen iz tog društva i da nismo prenosili nikakve viruse, te da nije bilo pogoršanja epidemiološke situacije”, naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, na temelju svih procedura koje su pokrenuli određeni opozicioni poslanici, dostavio je svoje izjašnjenje predsjedavajućem Savjeta ministara.

“Legalista sam i poštovaću odluku institucija. Dovoljno sam o ovome sve rekao i više nema potrebe govoriti o tom pitanju. Imamo važnih poslova za sve građane Republike Srpske i FBiH i ja ću se primarno baviti tim poslom”, naglasio je Košarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad