Jadranka Kosor, Šemsudin Dedić i Faruk Kajtaz u Novom danu

Vijesti 27. maj 202016:24 > 16:27
N1

U Novom danu sutra ujutro gledajte:

O BiH, njenom evropskom putu, ulozi i pomoći Hrvatske u tom procesu. Odnos Hrvatske prema BiH, zajednički problemi i utjecaj u BiH. Sve to su teme našeg razgovora sa nekadašnjom premijerkom Hrvatske i nekadašnjom predsjednicom HDZ Hrvatske Jadrankom Kosor.

Spor na granici BiH i Hrvatske: Čije drveće sijeku “Hrvatske šume u blizini grada Bihaća”. Ovo pitanje je aktuelizirao zastupnik u PS BiH Jasmin Emrić na sjednici tog doma. Odgovore ćemo potražiti kod Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBIH. osim toga, naše teme su i poljoprivreda i pomoć proizvođačima nakon pandemije, kakav je plan i šta on sadrži?

Odluka CIK-a da odgodi lokalne izbore u BiH, novac koji leži na računu Centralne banke BiH dok građani grcaju u dugovima nakon pandemije i otkaza i još mnoge druge teme prokomentarisat će dgogodišnji novinar, uredbnik i kolumnista Faruk Kajtaz.

U toku je obilježavanje Sedmice oboljelih od multiple skleroze. Kampanjom pod motom “Povezujem se, povezujem se” nastoji se senzibilisati javnost o ovom teškom oboljenju te pokazati oboljelima od multiple skleroze da ni u vremenu pandemije i izoliranosti nisu sami.

Tema jutra su i divlje životinje u BiH. Ko o njima brine, ko bi trebao, i zašto država nema sluha za zaštićene vrste. Treba li ih zaštiti od nemarnog sistema i kako to uraditi?

Ujutro će vam dobro jutro poželjeti Merima Prguda.